Szedd össze magad

életmódváltás, főzés, életokosságok

Friss topikok

  • Csillaggyermek: Kajába nem látom úgy, hogy nagyon menekülnél. Legfeljebb az elkészítésükbe ezeknek a roppant finom... (2013.01.21. 19:17) jan. 20.
  • Csillaggyermek: Nekem új jelmondatom van, ami segít: "when in doubt, work out". Így bármikor ha felmerül benne a k... (2013.01.16. 08:33) jan. 15.
  • Csillaggyermek: Hol marad a mozgás? Újrakezdésnek 20 perc minimum! (2013.01.15. 08:05) jan. 14.
  • Csillaggyermek: @Monifa: Általában minden hétköznap nézlek, most sok munka miatt maradtam el. Nekem rendben van a ... (2013.01.09. 11:14) jan. 6.
  • Monifa: Ez egy jó kérdés :) A jutalom az lenne a legjobb, ha megszeretném, és kívánnám is azt, hogy minde... (2012.12.14. 09:58) dec. 13.

Címkék

júl. 2.

2013.07.03. 09:03

szerző: Monifa

Úgy döntöttem, hogy felfüggesztem a blogírást. Számot vetve az elmúlt időszakról, rájöttem, hogy a közel 20 kg leadása után eléggé motiválatlan vagyok a további kemény munkára... A súlytartás az megy, de egyelőre más nem. Most egyébként is nyaralni indulok, és kiélvezem a meló előtti utolsó nyaramat. Nem szándékozom felszedni kilókat, és egészségtelenebbül étkezni, mértéktelenül zabálni, viszont számolgatni sincs kedvem. Szerintem még visszatérek, ha megjön az erőm, addig is minden jót!

"A PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA

„A Te segítséged kérem, hogy áthághassam magam minden problémámon, s ezzel is Téged dicsérjelek.”

(Névtelen Alkoholisták)

Sokan éltünk át olyan helyzeteket, amikor nem tartották helyesnek, ha bármilyen problémánk van, s azzal azonosulunk, vagy egyáltalán beszélünk róla. A problémák tagadása életstratégiánk részévé vált: így küzdöttünk meg velük.

Gyógyulásunk során is előfordulhat, hogy félünk a problémáktól. Esetenként több időt tölthetünk egy-egy probléma lereagálásával, mint a megoldásával. Kicsúszik kezünkből a lényeg: elveszítjük a tanulságát, s ezzel a benne rejlő ajándékot. A problémák életünk részei; azok a megoldások is.

Egy probléma megléte nem jelenti azt, hogy az élet szörnyű és csupa negatívum. Ha valamilyen problémánk támad, attól még nem vagyunk defektesek. Mindenkinek vannak megoldásra váró problémái.

A gyógyulási folyamatban megtanulunk a megoldásra összpontosítani. Először meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az adott probléma a miénk-e. Ha kiderül, hogy nem, valójában az a gond, hogy nem őriztük jól a határainkat. Ezután kell megkeresnünk a legjobb megoldást. Ez lehet valamilyen cél kitűzése, segítségkérés, információk gyűjtése, aktív cselekvés. Vagy éppen az elengedés.

A gyógyulás nem tesz immúnissá a problémákkal szemben. Nem is ment meg tőlük. De megtanulunk szembenézni velük és megoldani őket. Bízhatunk problémamegoldó képességünkben, ugyanakkor tudhatjuk, hogy nem vagyunk teljesen magunkra utalva. A problémák nem azt jelentik, hogy Felsőbb Erőnk „pikkel ránk”. Bizonyos problémák az élet szerves részei, másokhoz csak nekünk van szerencsénk, és megoldásuk közben előbbre lépünk.

Nézz szembe a ma aktuális problémáival és oldd meg őket!

Ne aggódj fölöslegesen a holnapiak miatt; idejében meglesznek azok megoldásának eszközei is.

A problémáinkkal való szembenézés és Felsőbb Erőnk segítségével való megoldásuk azt jelzi, hogy élünk, fejlődünk és élvezhetjük e fejlődés hasznát.

Istenem, segíts, hogy szembenézhessek mai problémáimmal, és megoldhassam őket. Segíts megtennem, ami rám vár, a többit pedig segítsd elengednem."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://monifa.blog.hu/api/trackback/id/tr35386752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása