Reggel megjött. Gondolhattam volna, a tegnapi "kívánósság" után. Fááááj... Meg ilyenkor hülye érzelmes hangulatba kerülök. Majdnem lett is egy ilyen poszt, de visszafogtam magam.
Ma semmi hasznosat nem csináltam, moziban voltam. Megnéztem a Jégkorszak 4-et, aranyos.
Reggeli (132,06 kcal):
38 g pirítós (CBA formakenyér Grahamliszttel) (94,62)
40 g zöldséges túró (26,15)
24 g paprika - kaliforniai (4,8)
59 g uborka (6,49)
Tízórai (310,54 kcal):
100 g nektarin (48)
71 g félzsíros túró (101,53)
54 g szeder (17,28)
41 g sárgadinnye (15,99)
6 g piros ribizli (1,74)
édesítő, pár csepp citrom, fahéj
1/2 TWIX csoki (126)
A piros ribizli: jó lázcsillapító, segíti a nyálképződést, ezért enyhíti a torok szárazságot. Segít a fogak és a csontok felépítését.Természetes vízhajtó. Magjával együtt fogyasztva serkenti a bélműködést. Csekély fehérjetartalma 1,1 grammot tesz ki, a benne levő zsír pedig mindössze 0,5g körüli. Savanykás ízéhez híven cukorból sem túl sokat tartalmaz, de szénhidrátjai már jelentősebb mennyiséget, 10-15 grammot képviselnek, melyből az emésztéshez fontos növényi rosttartalom, főként pektinszármazékok 8 gramm körüli mennyiséget tesznek ki, ezért az almához hasonlóan egészséges. Sok C-vitamint tartalmaz, 100 grammja mintegy 30-40 mg-ot. Emellett B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, valamint E-vitamin van benne említendő mennyiségben. Minden bizonnyal flavonoidjainak és béta-karotinjának köszönheti tumorellenes hatását. Fontos ásványi anyagai a nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és a vas, sorukból kiemelkedő a 280 mg-ot kitevő káliumtartalom.(29 kcal)
Ebéd (406,07 kcal):
413 g brokkoli krémleves egy csipet petrezselyemmel (87,01)
30 g vöröshagyma (11,7)
2 g fokhagyma (2,6)
375 g brokkoli (86,25)
5 g olívaolaj (45)
1 dl tej (50)
50 ml tejszín (60)
vegeta, curry, szerecsendió
A zöldségeket feldaraboltam, megforgattam olívaolajon pár percet, majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel. Kissé roppanósra főztem, majd leturmixoltam (darabosra). Felöntöttem tejjel, tejszínnel, ízesítettem és forraltam egyet rajta.
Össz.: 255,55 kcal -- 1213 g
330 g sült cukkinis-szardínia (319,06)
7 g fokhagyma (9,1)
23 g vöröshagyma (8,97)
63 g paradicsom (13,86)
125 g-os szardínia konzerv napraforgó olajban (~290)
2 g szezámmag (11,4)
2 g lenmag (10,68)
460 g cukkini (87,4)
3 tojás: 89 g fehérje (50,73), 43 g sárgája (150,93)
27 g feta sajt (58,05)
150 ml tejszín (10%-os) (180)
só, bors, kakukkfű, szerecsendió
A zöldségeket feldaraboltam, a hal olaján megpároltam. A tojásokat összekevertem a tejszínnel, ízesítettem. A párolt zöldség felét jénaiba tettem, ráterítettem a szardíniákat, majd beborítottam a párolt zöldség másik felével. Az egészet leöntöttem a tojásos tejszínnel, megszórtam a magokkal és a sajttal, majd sütőbe dugtam kb. fél órára.
Összesen: 871,12 kcal -- 901 g
A brokkoli magas kalciumtartalmának köszönheti anyagcsere-gyorsító hatását. A kalcium mellett nagy arányban tartalmaz C-vitamint is, amely hozzájárul előbbi könnyebb felszívódásához. A brokkoli emellett kiváló rostforrás, ezáltal segít megszabadulni a testedben felhalmozott méreganyagoktól. (23 kcal)
A kakukkfű csersavtartalmának köszönhetően felpörgeti az anyagcserét, segíti az emésztést, és a salaktalanításhoz is hozzájárul.
Sajnos az egyik legkevesebb halat fogyasztó nemzet vagyunk, csupán karácsony tájékán ugrik meg a magyarok halfogyasztása, az év többi napján azonban ritkán kerül hal az asztalra. Pedig legalább heti rendszerességgel kellene fogyasztanunk, hiszen tele van omega-3 zsírsavval, amely igazi kincs. Fogyasztása jó hatással van a közérzetre, a szív működését is segíti, véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, sejtépítő hatású, és jó antioxidánsforrás. A szardínia emellett tartalmaz D-vitamint is, ami szintén fontos szerepet tölt be szervezetünkben, elengedhetetlen a kalcium hasznosulásához, így csontjaink épsége is függ a D-vitamintól.
Uzsonna (156 kcal)
1 sajtos-túrós rudacska (~30)
1/2 TWIX (126)
Vacsora (392,08 kcal)
40 g pirítós (CBA formakenyér Grahamliszttel) (99,6)
35 g zöldséges túró (22,88)
48 g paprika (9,6)
3 g lilahagyma (1,17)
49 g uborka (5,39)
128 g baromfivirsli (253,44)
Hajdanán a virsli pépesre vert húsból és vízből készült. Napjainkban azonban az olcsóbb változataival vigyázni kell, mert kibővültek csontpéppel, szójával, ipari szalonnával, ízfokozókkal és stabilizátorokkal. Így tápanyagból csak elenyészően keveset, viszont tartósítószerekből és színezékekből annál többet juttatnak a szervezetbe. -- Ha lehet inkább minőségit és baromfit vegyünk.
Össz.: 1396,75 kcal
Testmozgás elmaradt...
8 szál cigi
"NE ERŐLTESD!
Hagyj fel a dolgok erőltetésével!
Hagyj fel a dolgok mindenáron való erőltetésével, ha teljesen kimerít, vagy nem hozza meg a kívánt eredményt! Ne gondolj rá olyan sokat! Ne aggódj miatta! Ne próbáld kikényszeríteni, kicsikarni, hogy bekövetkezzék! Ha erőlteted, azzal uralkodni akarsz fölötte. Pozitív cselekedetekkel elősegíthetjük, hogy a kívánt dolog bekövetkezzék. Megtehetjük a mi dolgunkat ebben. De sokan ennél jóval többet tesznek. Átlépik a határt, amely a magukról való indokolt gondoskodás és az uralomvágy között húzódik.
Az uralkodás önpusztító. Azáltal, hogy saját tennivalóink határát kiterjesztjük valaminek a kikényszerítése érdekében, esetleg éppen megakadályozzuk a bekövetkezését. Végezd nyugodtan, békés harmóniában a feladatodat. Azután engedd el. Egyszerűen engedd el. Még ha kényszerítened kell is rá magad. „Tégy úgy mintha…” És sokkal jobb lesz az eredmény.
Lehet, hogy nem következik be. Lehet, hogy nem úgy következik be, ahogy remélted, vagy szeretted volna. De biztos, hogy akkor sem úgy lett volna, ha te manipulálod. Tanuld meg hagyni, hogy megtörténjenek az események, mert mindenképpen megtörténnek!
Ma felhagyok azzal, hogy erőltessek bizonyos dolgokat. Ehelyett hagyom, hogy a dolgok maguktól megtörténjenek. Ha azon kapom magam, hogy manipulálni próbálom az eseményeket, vagy az embereket, leállítom magam, és kitalálom, hogyan távolodhatnék el. "