Szedd össze magad

életmódváltás, főzés, életokosságok

Friss topikok

  • Csillaggyermek: Kajába nem látom úgy, hogy nagyon menekülnél. Legfeljebb az elkészítésükbe ezeknek a roppant finom... (2013.01.21. 19:17) jan. 20.
  • Csillaggyermek: Nekem új jelmondatom van, ami segít: "when in doubt, work out". Így bármikor ha felmerül benne a k... (2013.01.16. 08:33) jan. 15.
  • Csillaggyermek: Hol marad a mozgás? Újrakezdésnek 20 perc minimum! (2013.01.15. 08:05) jan. 14.
  • Csillaggyermek: @Monifa: Általában minden hétköznap nézlek, most sok munka miatt maradtam el. Nekem rendben van a ... (2013.01.09. 11:14) jan. 6.
  • Monifa: Ez egy jó kérdés :) A jutalom az lenne a legjobb, ha megszeretném, és kívánnám is azt, hogy minde... (2012.12.14. 09:58) dec. 13.

Címkék

máj. 27.

2013.05.27. 19:18

szerző: Monifa

3 nap fesztivál után még nem sikerült magamhoz térni, de holnap összeszedem magam!

"VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEINK FELISMERÉSE

Vannak választási lehetőségeink. Több mint amennyit fel merünk ismerni.

Kapcsolatainkban, munkahelyünkön, életünkben, csapdában érezhetjük magunkat. Úgy érezhetjük, be vagyunk zárva bizonyos viselkedésmódokba; ilyen például a túlzott gondoskodás vagy az uralkodási vágy.

Ez a csapdaérzés a kapcsolati függőség egyik tünete. Amikor ilyeneket mondunk: „Gondoskodnom kell róla…”, „Igent kell mondanom…”, „Meg kell próbálnom irányítani őt…”, „Így kell viselkednem, gondolkodnom, éreznem…”, akkor tudhatjuk, hogy azt választjuk, hogy nem látunk választási lehetőséget.

Ez a csapdaérzés csupán képzelgés. Nem irányíthatnak bennünket körülményeink, múltunk, mások elvárásai vagy önmagunkkal szemben támasztott egészségtelen elvárások. Bűntudat nélkül választhatjuk azt, amit helyesnek vélünk. Mindig van választási lehetőségünk.

A gyógyulás nem arról szól, hogy elkezdünk kifogástalanul vagy mások szabályainak megfelelően viselkedni. Leginkább arról szól, hogy tudjuk, van választási lehetőségünk, és megadjuk magunknak a döntés szabadságát.

Ma megnyitom gondolkodásomat és magamat az elérhető választási lehetőségek előtt. És azt választom, ami jó nekem."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://monifa.blog.hu/api/trackback/id/tr495320250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása