Szedd össze magad

életmódváltás, főzés, életokosságok

Friss topikok

  • Csillaggyermek: Kajába nem látom úgy, hogy nagyon menekülnél. Legfeljebb az elkészítésükbe ezeknek a roppant finom... (2013.01.21. 19:17) jan. 20.
  • Csillaggyermek: Nekem új jelmondatom van, ami segít: "when in doubt, work out". Így bármikor ha felmerül benne a k... (2013.01.16. 08:33) jan. 15.
  • Csillaggyermek: Hol marad a mozgás? Újrakezdésnek 20 perc minimum! (2013.01.15. 08:05) jan. 14.
  • Csillaggyermek: @Monifa: Általában minden hétköznap nézlek, most sok munka miatt maradtam el. Nekem rendben van a ... (2013.01.09. 11:14) jan. 6.
  • Monifa: Ez egy jó kérdés :) A jutalom az lenne a legjobb, ha megszeretném, és kívánnám is azt, hogy minde... (2012.12.14. 09:58) dec. 13.

Címkék

ápr. 27.

2013.04.27. 06:21

szerző: Monifa

Ma szülinap, úgyhogy pihi, azért napközben igyekszem visszafogni magam!

"MÁSOK IRÁNYÍTÁSÁNAK ELENGEDÉSE

„Az eltávolodás jutalma a nyugalom, a belső béke, az a képesség, hogy szeretetet adjunk és kapjunk, s így feltöltődjünk energiával és kiteljesítsük magunkat.”

(Ne függj többé senkitől!)

Ha megszabadulunk attól a szükséglettől, hogy mások fölött uralkodjunk, ezzel szabaddá tesszük magunkat és másokat. Egyúttal megengedjük Felsőbb Erőnknek, hogy a legjobbat adhassa nekünk.

Ha nem próbálnánk uralkodni a dolgokon vagy más embereken, mit csinálnánk másképp?

 Mit engednénk meg magunknak, amit most nem? Hová mennénk? Mit mondanánk? Milyen döntéseket hoznánk? Mit kérnénk? Mikor mondanánk igent, vagy nemet?

Ha nem akarnánk mindenáron, hogy a másik kedveljen minket, s nem akarnánk megszabni, hogyan reagáljon, mit csinálnánk másképp? Ha nem akarnánk eldönteni egy kapcsolat menetét, mit tennénk másképp? Ha nem akarnánk előírni a másik viselkedését, mit gondolnánk, mit éreznénk, mit mondanánk?

Mi az, amit nem engedtünk meg magunknak abban a reményben, hogy az önmegtagadás befolyással lesz bizonyos helyzetre vagy személyre? Vannak-e olyan dolgok, amiket legszívesebben abbahagynánk?

Hogyan bánnánk másképpen magunkkal?

Megengednénk-e magunknak, hogy jobban élvezzük az életet, és azonnal jobban érezzük magunkat, mint most? És ettől nyomban jobban is éreznénk magunkat, Jobban bánnánk magunkkal?

Ha nem akarnánk mások fölött uralkodni, mi az, amit másképp tennénk? Készíts listás a válaszokról, aztán valósítsd meg.

Ma felteszem magamnak a kérdést, mit tennék másképp, ha nem akarnék másokon uralkodni. Ha választ kapok, megteszem. Istenem, segíts megszabadulnom az uralkodni vágyástól. Segíts szabaddá tenni magam és másokat."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://monifa.blog.hu/api/trackback/id/tr865249053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása